Multiplaat Werkendam De maat in plaat
Multiplaat Werkendam
Ferrandstraat 6-B
4251 LL Werkendam

T (0183) 50 19 40
F (0183) 67 86 40
Multiplaat Werkendam fsc plaatmateriaal
Vraag naar onze gecertificeerde houtproducten

Home » Assortiment » Plaatmateriaal » Gevelbekleding / Bouwplaten » Trespa® Meteon®

Trespa® Meteon®

Trespa®  Meteon®   Print Print

Trespa® Meteon® is een decoratief HPL-compact materiaal met een geïntegreerd oppervlak, vervaardigd met Trespa’s unieke, bedrijfseigen technologieën, Electron Beam Curing (EBC) en Dry Forming (DF). De mix van thermohardende harsen en tot 70% op hout gebaseerde vezels, vervaardigd onder hoge druk en hoge temperaturen, resulteert in een zeer stabiele, dichte plaat met een goede sterkte–gewicht verhouding.


Kwaliteit   De homogeniteit en dichtheid van de kern bezorgen het plaatmateriaal een hoge uittrekkracht voor bevestigingsmiddelen. De dimensionale stabiliteit en werkbaarheid van Trespa Meteon zijn vergelijkbaar met die van hardhout, maar Trespa Meteon panelen verweren niet en worden niet aangetast door vocht, schimmel of houtrot.
     
Afmetingen   2550 x 1860 mm - 3050 x 1530 mm - 3650 x 1860 mm - 4120 x 1860 mm 

YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=nAj9PIjcGUg
     
Dikte(s)   6 - 8 - 10 - 13 mm
     
Gewicht   1350 kg/m3
     
Overig   Trespa® Meteon®-panelen zijn perfect voor gebruik in innovatieve en functionele geventileerde gevelsystemen. Zowel afzonderlijk gebruikt, of als designaccent in combinatie met andere materialen, kan Trespa® Meteon® het uiterlijk van een gebouw bepalen en de onderscheidende kwaliteiten ervan benadrukken.

Trespa loopt voorop in de ontwikkeling van innovatieve bouwtechnieken. Bij geventileerde gevels gaat het om meer dan design alleen: ze bieden energie-efficiënte, duurzame eigenschappen. Een geventileerd gevelsysteem kan diverse voordelen opleveren. Ten eerste ontstaat er trek in de spouw, waardoor hitte en vocht van regen of condensatie sneller worden afgevoerd. Ten tweede blokkeert de regenwerende bekleding ook een deel van de zonnewarmte en biedt constante isolatie. Dit resulteert in een aanzienlijke reductie van de benodigde klimaatbeheersing. Ten derde blijkt hierdoor het wooncomfort te verbeteren. Bewoners vertoeven in een onderhoudsarme omgeving en de droge, comfortabele staat van het gebouw kan een positieve bijdrage leveren aan het binnenklimaat.

     
Toepassing   Trespa® Meteon® is een veelzijdig gevelbekledingsmateriaal voor innovatieve en functionele geventileerde gevelsystemen, balkons en zonweringsoplossingen. Trespa® Meteon®-platen kunnen al dan niet in combinatie met andere materialen worden gebruikt. Ze zijn perfect om unieke effecten te creëren, de uitstraling van een gebouw te bepalen en de kwaliteiten van het gebouw te onderstrepen.

Trespa® Meteon® is leverbaar in een breed scala aan kleuren, afwerkingen, maten en diktes en biedt fascinerende esthetica met vrijwel onbeperkte ontwerpmogelijkheden voor de nieuwe generatie gevelbekleding. Het hele productassortiment wordt met een voorwaardelijke productgarantie van 10 jaar geleverd.

     
PDF Documentatie   Download hier PDF documentatie
Download hier meer PDF documentatie

« vorige pagina