Multiplaat Werkendam De maat in plaat
Multiplaat Werkendam
Ferrandstraat 6-B
4251 LL Werkendam

T (0183) 50 19 40
F (0183) 67 86 40
Multiplaat Werkendam fsc plaatmateriaal
Vraag naar onze gecertificeerde houtproducten

Home » Assortiment » Plaatmateriaal » Multiplex WBP » Okoume Ecopaint garantie 20 jaar FSC®

Okoume Ecopaint garantie 20 jaar FSC®

Okoume Ecopaint garantie 20 jaar FSC®   Print Print

Ecopaint, met een volledig uit okoumé bestaande drager van standaard-samenstelling, is tweezijdig bekleed met een schilderklare folie van 160 g/m², die geschikt is voor het aflakken, en 20 jaar fabrieksgarantie heeft.Deze halfafgewerkte plaat verenigd slijtvastheid met hoge kwaliteit en leent zich bij uitstek voor buitenwerk in de bouw, gevelbekleding, decoratieve toepassingen, vrijstaande en geschakelde woningen, openbare gebouwen e.d. De deklaag moet licht opgeschuurd worden.


Kwaliteit   B/BB door en door Okoume multiplex, waarvan 1 zijde wit en 1 zijde lichtgrijs. Komo gecertificeerd, FSC gecertificeerd, CE-2+.
     
Verlijming   Exterieur, overeenkomstig EN 314-2 klasse 3
     
Afmetingen   2500 x 1220 mm
3100 x 1530 mm
     
Dikte(s)   10 - 12 - 15 - 18 - 22 en 25 mm
     
Gewicht   ca. 500 kg/m3
     
Overig    

Waar men wel altijd op moet letten is de "randafwerking", met name bij toepassingen in weer en wind. (Randsealer in blikken van 1 liter uit voorraad leverbaar).
Ook de gaps- en bevestigings gaatjes dienen direct na montage te worden gedicht. Bij gebruik als gevelbekleding en bij andere toepassingen, waar maar 1 zijde in het zicht blijft, dient voor goede ventilatie aan de achterzijde gezorgd te worden. 

De plaat is geschikt voor buitentoepassing volgens NEN 636-3. Volgens BRL-norm 1705 voldoet dit produkt aan toepassing buiten, afwerking klasse D.
Aanbrengen definitieve afwerklaag direct na montage. In een buitensituatie 2x rondom aanbrengen randsealer, daarna een voorlak- en aflak laag. e.e.a. volgens voorschriften van de verffabrikant.

PDF:
https://www.joubert-group.com/en/joubert-gamme-80-joubert-ecopaint.html
     
Toepassing   Okoumé multiplex kent een enorm scala van toepassingen. Het is volop terug te vinden in buitentoepassingen als boeiborden, dakranden, windveren, borstweringen, luifels, gevelbekledingen en reclameborden. Ook in de jacht- en botenbouw is dit product van oudsher heel bekend waarbij het lage gewicht een belangrijke rol vervult. Deuren van okoumétriplex, vaak met speciale voorzieningen, worden graag toegepast waar sterkte en een laag gewicht belangrijk zijn. De afwerking, zoals schilderen en beitsen, verloopt uitstekend en vraagt geen speciale voorzorgsmaatregelen. 

     
PDF Documentatie   Download hier PDF documentatie
Download hier meer PDF documentatie

« vorige pagina