Multiplaat Werkendam De maat in plaat
Multiplaat Werkendam
Ferrandstraat 6-B
4251 LL Werkendam

T (0183) 50 19 40
F (0183) 67 86 40
Multiplaat Werkendam fsc plaatmateriaal

Home » Assortiment » Plaatmateriaal » Gevelbekleding / Bouwplaten » Plastica Elements Vulcan

Plastica Elements Vulcan

Plastica Elements Vulcan   Print Print

Elements Vulcan is de crème de la crème onder de houten gevelbekleding. De planken zijn van 100% Radiata Pine en worden afgewerkt met een natuurlijke olie. Elements Vulcan is gemodificeerd hout met de uitstraling van edelhout. Het heeft een medium tot fijn gezaagd oppervlak en een bijzonder mooie nerf die door de olie prachtig uitkomt! Elements Vulcan verdient een eigen podium vanwege de sublieme uitstraling. Creëer een strakke gevel of combineer juist de verschillende profielen voor een verbluffend effect.


Kwaliteit   Gemodificeerd hout met de uitstraling van Edelhout. Modificatie richt zich op het verbeteren van de zwakke eigenschappen van de houten gevelbekleding, zonder dat dit ten koste gaat van de esthetische waarde van hout. Chemische houtmodificatie Principiële verandering van de chemische (molecuul) structuur van het hout door het inbrengen van stoffen in het hout, die reageren met de houtstructuur. Thermische houtmodificatie Principiële verandering van de chemische (molecuul) structuur van het hout door het hout te behandelen bij hoge temperaturen. Elements betreft thermische houtmodificatie in combinatie met verduurzaming door het inbrengen van de ACQ houtconserveringsmiddel
     
Afmetingen   Hector 20 x 145 x 5400 mm
Rhombus 26 x 68 x 4800 mm

Meer informatie:
https://www.plastica.nl/producten/elements-vulcan/
     
Dikte(s)   20 en 26 mm
     
Overig   Gemodificeerd hout met de uitstraling van edelhout
Elements houten gevelbekleding is een natuurlijk houtproduct van Radiata Pine. Het heeft een verticale nerforientatie en is blokverlijmd waardoor de stabiliteit van het hout beter is, het hout minder werkt en oppervlakteschade mindervaak voorkomt. Het hout is gemodificeerd, waardoor het de natuurlijke eigenschappen van hout behoud en de nadelen van hout worden weggenomen. Daarbij heeft het 10 jaar garantie op schimmelvorming en insectenaanvallen.

Elements® gevelbekleding is gemaakt van 100% Radiata Pine en heeft de uitstraling van edelhout.

Het heeft een bijzonder mooie nerfstructuur die nog eens extra goed uitkomt door de olie waarmee het is bewerkt. Het oppervlak is medium tot fijn gezaagd en bevat nauwelijks knoesten. De houten gevelbekleding kan blind bevestigd worden en behoeft weinig onderhoud. Elements is verkrijgbaar in de vijf verschillende kleuren.

Elements is geschikt voor buitentoepassing:

gevelbekleding in woningbouw
gevelbekleding in utiliteitsbouw
gevelbekleding voor bungalows en chalets
erfafscheiding
boeidelen
wanden van dakkapellen
dak- en gootomlijstingen

FSC® CO16391
natuurlijke stabiliteit
oven gedroogd
duurzaam
bestand tegen schimmelvorming en insectenaanvallen
blind te bevestigen
10 jaar garantie

     
Toepassing   Elements is verkrijgbaar in 2 types Hector en Rhombus, die beide zowel horizontaal als verticaal toepasbaar zijn.

Hector
Het Hector profiel is een modern profiel, dat zowel blind als zichtbaar bevestigd kan worden.

Rhombus
Het type Rhombus is een uniek en veelzijdig ‘open' gevelprofiel. Het is een eigenzinnige en originele keuze als gevelbekleding. Daarnaast is dit type ook uitermate geschikt als erfafscheiding. Hiervoor zijn palen beschikbaar in dezelfde hoogstaande kwaliteit.

     
PDF Documentatie   Download hier PDF documentatie

« vorige pagina