Multiplaat Werkendam De maat in plaat
Multiplaat Werkendam
Ferrandstraat 6-B
4251 LL Werkendam

T (0183) 50 19 40
F (0183) 67 86 40
Multiplaat Werkendam fsc plaatmateriaal
Vraag naar onze gecertificeerde houtproducten

Home » Assortiment » Plaatmateriaal » Multiplex WBP » Okoume X-Prime Paint 30 jaar

Okoume X-Prime Paint 30 jaar

Okoume X-Prime Paint 30 jaar   Print Print

X-PRIME PAINT is KOMO gecertificeerd Okoumé multiplex van geselecteerde fineren in garantiekwaliteit en voorzien van schilderklare paintfilm. Afwerklaag: tweezijdig voorzien van een witte, met kunsthars geïmpregneerde coating van ± 200 g/m², met een uitstekende verfhechting. De achterzijde hoeft niet afgewerkt te worden. U bereikt snel een schitterend resultaat. Garantie: 30 jaar garantie op de lijmverbindingen indien juist toegepast. Zie het garantiecertificaat


Kwaliteit   Okoume komo multiplex B/BB WBP. Tweezijdig voorzien van een witte, met kunsthars geïmpregneerde coating van ± 200 g/m2, met een uitstekende verfhechting. De achterzijde hoeft niet afgewerkt te worden. CE-2+.
     
Verlijming   Exterieur, overeenkomstig EN 314-2 klasse 3
     
Afmetingen   2500 x 1220 mm
3100 x 1530 mm
     
Dikte(s)   10 - 12 - 15 en 18 mm
     
Gewicht   ca. 500 kg/m3
     
Overig    

Waar men wel altijd op moet letten is de "randafwerking", met name bij toepassingen in weer en wind. (Randsealer in blikken van 1 liter uit voorraad leverbaar).
Ook de gaps- en bevestigings gaatjes dienen direct na montage te worden gedicht. Bij gebruik als gevelbekleding en bij andere toepassingen, waar maar 1 zijde in het zicht blijft, dient voor goede ventilatie aan de achterzijde gezorgd te worden. 

De plaat is geschikt voor buitentoepassing volgens NEN 636-3. Volgens BRL-norm 1705 voldoet dit produkt aan toepassing buiten, afwerking klasse D.
Aanbrengen definitieve afwerklaag direct na montage. In een buitensituatie 2x rondom aanbrengen randsealer, daarna een voorlak- en aflak laag. e.e.a. volgens voorschriften van de verffabrikant.

Verf grondlaag versus Paint film
Wat is het verschil?
In basis is een plaat voorzien van een grondverflaag goedkoper dan een plaat voorzien van een paintfilm. Grondverf is ten opzichte van een paintfilm gevoeliger bij een hogere (lucht) vochtigheid. In de vochtige herfst- en winterperiode heeft een plaat met een paintfilm de voorkeur. Verder biedt de paintfilm een betere bescherming van het topfineer en is doortekening van het onderliggende fineer minimaal. Hierdoor krijg je makkelijk en snel een strak eindresultaat. Met grondverf vraagt de afwerking iets meer aandacht. De meerprijs betaalt zich uit in het eind resultaat.
     
Toepassing   Okoumé multiplex kent een enorm scala van toepassingen. Het is volop terug te vinden in buitentoepassingen als boeiborden, dakranden, windveren, borstweringen, luifels, gevelbekledingen en reclameborden. Okoume X-Prime paint is in principe geschikt voor afwerking met alle gangbare verfsystemen. Voorbehandeling met grondverf is overbodig.

     
PDF Documentatie   Download hier PDF documentatie
Download hier meer PDF documentatie

« vorige pagina