Multiplaat Werkendam De maat in plaat
Multiplaat Werkendam
Ferrandstraat 6-B
4251 LL Werkendam

T (0183) 50 19 40
F (0183) 67 86 40
Multiplaat Werkendam fsc plaatmateriaal
Vraag naar onze gecertificeerde houtproducten

Home » Assortiment » Plaatmateriaal » Multiplex WBP » Silverpaint + 10 jaar garantie multiplex FSC®

Silverpaint + 10 jaar garantie multiplex FSC®

Silverpaint + 10 jaar garantie multiplex FSC®   Print Print

Dit kwaliteitsproduct wordt op basis van niet tropisch loofhoutfineer geproduceerd in Europa. Sinds januari 2006 onder het FSC® - label geleverd. Op dit product wordt bovendien een schriftelijke garantie gegeven van 10 jaar op de lijmverbindingen.


Kwaliteit   Berken komo multiplex WBP FSC®, 2 zijdig voorzien van een 200 gr/m² grijze paintfilm. CE-2+.
     
Verlijming   WBP, klasse 3 exterieur overeenkomstig EN 314-2
     
Afmetingen   2500 x 1250 mm / 3000 x 1500 mm
2150 x 950/1000 mm x 40 mm
     
Dikte(s)   9 - 12 - 15 - 18 en 40 mm
     
Gewicht   ca. 680 kg/m3
     
Overig    

Waar men wel altijd op moet letten is de "randafwerking", met name bij toepassingen in weer en wind. (Randsealer in blikken van 1 liter uit voorraad leverbaar).
Ook de gaps- en bevestigings gaatjes dienen direct na montage te worden gedicht. Bij gebruik als gevelbekleding en bij andere toepassingen, waar maar 1 zijde in het zicht blijft, dient voor goede ventilatie aan de achterzijde gezorgd te worden. 

De plaat is geschikt voor buitentoepassing volgens NEN 636-3. Volgens BRL-norm 1705 voldoet dit produkt aan toepassing buiten, afwerking klasse D.
Aanbrengen definitieve afwerklaag direct na montage. In een buitensituatie 2x rondom aanbrengen randsealer, daarna een voorlak- en aflak laag. e.e.a. volgens voorschriften van de verffabrikant.

Verf grondlaag versus Paint film
Wat is het verschil?
In basis is een plaat voorzien van een grondverflaag goedkoper dan een plaat voorzien van een paintfilm. Grondverf is ten opzichte van een paintfilm gevoeliger bij een hogere (lucht) vochtigheid. In de vochtige herfst- en winterperiode heeft een plaat met een paintfilm de voorkeur. Verder biedt de paintfilm een betere bescherming van het topfineer en is doortekening van het onderliggende fineer minimaal. Hierdoor krijg je makkelijk en snel een strak eindresultaat. Met grondverf vraagt de afwerking iets meer aandacht. De meerprijs betaalt zich uit in het eindresultaat.
     
Toepassing  
     
PDF Documentatie   Download hier PDF documentatie
Download hier meer PDF documentatie

« vorige pagina