Multiplaat Werkendam De maat in plaat
Multiplaat Werkendam
Ferrandstraat 6-B
4251 LL Werkendam

T (0183) 50 19 40
F (0183) 67 86 40
Multiplaat Werkendam fsc plaatmateriaal
Vraag naar onze gecertificeerde houtproducten

Home » Assortiment » Plaatmateriaal » Multiplex WBP » Uniprime 15 jaar garant FSC®

Uniprime 15 jaar garant FSC®

Uniprime 15 jaar garant FSC®   Print Print

UniPrime is opgebouwd uit duurzame hardhout fineren. Het hout is FSC® gecertificeerd en afkomstig van bomen uit een gebied met een gelijkmatig klimaat, dat geen verschil kent tussen zomer en winter. Het hout heeft daardoor geen jaarringen en kent geen verschil in densiteit als gevolg van seizoenswisselingen. Het hout is dan ook zeer stabiel en vrijwel ongevoelig voor vochtintrek. UniPrime valt in duurzaamheidsklasse 2 en beschikt zo over een solide basis waarop u kunt bouwen.


Kwaliteit   De platen zijn tweezijdig voorzien van een unieke paintlaag met fenolcoating, die garant staat voor een snelle afwerking en een optimale verfhechting. Het schilderen van de achterkant is door deze paintlaag niet meer nodig.Bovendien bevat de topfineer van UniPrime geen splits, gabs of andere reparaties. Zo wordt doortekening in het schilderwerk voorkomen en bent u verzekerd van een optimaal eindresultaat. FSC®, KOMO gecertificeerd, CE-2+.
     
Verlijming   WBP, klasse 3 exterieur
     
Afmetingen  
     
Dikte(s)   4 - 6 - 8 - 10 - 12 - 15 - 18 - 22 - 25 en 40 mm
     
Gewicht   ca. 650 kg/m3
     
Overig    

Waar men wel altijd op moet letten is de "randafwerking", met name bij toepassingen in weer en wind. (Randsealer in blikken van 1 liter uit voorraad leverbaar).
Ook de gaps- en bevestigings gaatjes dienen direct na montage te worden gedicht. Bij gebruik als gevelbekleding en bij andere toepassingen, waar maar 1 zijde in het zicht blijft, dient voor goede ventilatie aan de achterzijde gezorgd te worden. 

De plaat is geschikt voor buitentoepassing volgens NEN 636-3. Volgens BRL-norm 1705 voldoet dit produkt aan toepassing buiten, afwerking klasse D.
Aanbrengen definitieve afwerklaag direct na montage. In een buitensituatie 2x rondom aanbrengen randsealer, daarna een voorlak- en aflak laag. e.e.a. volgens voorschriften van de verffabrikant.

Verf grondlaag versus Paint film
Wat is het verschil?
In basis is een plaat voorzien van een grondverflaag goedkoper dan een plaat voorzien van een paintfilm. Grondverf is ten opzichte van een paintfilm gevoeliger bij een hogere (lucht) vochtigheid. In de vochtige herfst- en winterperiode heeft een plaat met een paintfilm de voorkeur. Verder biedt de paintfilm een betere bescherming van het topfineer en is doortekening van het onderliggende fineer minimaal. Hierdoor krijg je makkelijk en snel een strak eindresultaat. Met grondverf vraagt de afwerking iets meer aandacht. De meerprijs betaalt zich uit in het eindresultaat.

Aanbrengen definitieve afwerklaag binnen 4 weken, volgens voorschriften van de verffabrikant.
     
Toepassing   Uniprime kent een enorm scala van toepassingen. Het is volop terug te vinden in buitentoepassingen als boeiborden, dakranden, borstweringen, luifels etc.

     
PDF Documentatie   Download hier PDF documentatie
Download hier meer PDF documentatie

« vorige pagina