Multiplaat Werkendam De maat in plaat
Multiplaat Werkendam
Ferrandstraat 6-B
4251 LL Werkendam

T (0183) 50 19 40
F (0183) 67 86 40
Multiplaat Werkendam fsc plaatmateriaal
Vraag naar onze gecertificeerde houtproducten

Home » Assortiment » Plaatmateriaal » Multiplex Interieur » Populieren multiplex

Populieren multiplex

Populieren multiplex   Print Print

Populieren multiplex is enkel geschikt voor binnen toepassingen. Vanwege het decoratieve uiterlijk is het een ideaal materiaal voor het aftimmeren en intimmeren van voertuigen als campers, caravans en boten. Ook voor het maken van tafels en kasten kunt u populieren multiplex gebruiken. Doordat het oppervlak glad is, is het gemakkelijk af te werken. Zagen, boren, frezen, schuren en lijmen is mogelijk zonder problemen, evenals schroeven en spijkeren.


Kwaliteit   B/BB, PEFC, CE-4
     
Verlijming   MR - overeenkomstig EN 314-2 klasse 1 interieur.
     
Afmetingen   2500 x 1220 mm
3100 x 1530 mm 
     
Dikte(s)   4 - 6 - 9 - 12 - 15 - 18 mm
     
Gewicht   ca. 450 kg/m3
     
Overig   De kwaliteit klasse beschrijft de klasse van beide zijde van een plaat. Een B/BB plaat heeft bijvoorbeeld één zijde (de zichtzijde) die geclassificeerd is als kwaliteit B en de achterzijde als kwaliteit BB. 

B-kwaliteit fineren zijn vrijwel foutvrij, ongevoegd en bezitten bijna geen oneffenheden. Kleine onzuiverheden als pitkwasten kunnen voorkomen. Ook lichte verkleuringen en kleine, vrijwel onzichtbare, reparaties kunnen voorkomen. Deze kwaliteit is zeer geschikt voor hoogwaardige transparante afwerkingen.

BB-kwaliteit is vaak nog ongevoegd, maar niet altijd. In het fineer kunnen kleine scheurtjes (met name bij de randen) voorkomen. Een dekfineer van BB kwaliteit is licht van kleur en heeft een beperkt aantal reparaties.
     
Toepassing   Populieren multiplex kan voor vrijwel alle vormen van binnen timmerwerk worden. gebruikt. De mooie tekening geeft de plaat een decoratief uiterlijk waarbijtoepassing voor blank werk tot de mogelijkheden behoort.
     

« vorige pagina