Multiplaat Werkendam De maat in plaat
Multiplaat Werkendam
Ferrandstraat 6-B
4251 LL Werkendam

T (0183) 50 19 40
F (0183) 67 86 40
Multiplaat Werkendam fsc plaatmateriaal
Vraag naar onze gecertificeerde houtproducten

Home » Assortiment » Plaatmateriaal » Cementgebonden / Fermacell / Gips / Brandvertragend plaatmateriaal » Fermacell® gipsvezelplaat

Fermacell® gipsvezelplaat

Fermacell® gipsvezelplaat   Print Print

Fermacell® Gipsvezelplaten hebben alles wat u nodig heeft voor houtskelet nieuwbouw en renovatie en slaan een perfecte brug naar ecologisch verantwoord (ver)bouwen. De uiterst stabiele en bestendige platen zijn universeel toepasbaar in wand-, plafond- en vloerconstructies die ook nog eens door veel gewicht belast kunnen worden! Het constructiepaneel voor brandwering, geluidsisolatie, vochtregulatie en warmteaccumulatie.


Kwaliteit   Fermacell® Gipsvezelplaten bestaan uit gips en papiervezels die beide worden gewonnen uit een recyclingsprocedé van afvalmaterialen. Een homogeen mengsel van deze twee natuurlijke grondstoffen wordt op een computerbestuurde productiestraat na toevoeging van water – zonder andere bindmiddelen – onder hoge druk tot stabiele en reukneutrale platen geperst, gedroogd en op maat gesneden.
     
Afmetingen  

PDF:
https://www.fermacell.nl/nl/houtbouw/woningbouw
     
Dikte(s)   10 mm / 12,5 mm / 15 mm / 18 mm
     
Gewicht   1150 ± 50 kg/m³
     
Overig   Gezond binnenklimaat
Hout kan net zoals fermacell® een positief effect hebben op de behaaglijkheid in de woning. Dit effect wordt versterkt door de vochtregulerende en warmte accumulerende eigenschappen van fermacell® Gipsvezelplaten: een groot deel van de macroporiën in de gipskern absorbeert de overtollige luchtvochtigheid en geeft het vocht vertraagd weer af wanneer de lucht in de ruimte droog is. Daarnaast ontstaat er een evenwicht tussen warmte-isolatie en warmteopslag. Zo krijgt uw huis een stabiel binnenklimaat. Deze samen zorgen voor het behaaglijke gevoel.

Dunne muren
Een houten draagconstructie met fermacell® Gipsvezelplaten biedt zeer goede thermische isolatie. In combinatie met de juiste isolatie kan zelfs de energienorm van een passiefhuis worden gehaald. De wanden zijn bovendien beduidend slanker dan bij dezelfde thermische isolatiewaarden in de massiefbouw.

Brandweerstand
Fermacell® Gipsvezelplaten beschermen houten constructies tegen brand. Ze zijn geclassificeerd als ‘onbrandbaar' volgens bouwmateriaalklasse A2. Houtskeletwanden die aan beide zijden bekleed zijn met één enkele laag fermacell® Gipsvezelplaten halen gemakkelijk (EI) 60 minuten brandwerendheid.

Geluidsisolatie
Een zwak punt van houtbouw is de matige geluidsisolatie (de zogenaamde geluiddip door het ontbreken van massa). Door bekleding met fermacell® Gipsvezelplaten verbetert deze aanzienlijk en kan ook aan hogere geluidsnormen worden voldaan. Tests door verschillende instituten bevestigen de uitstekende geluidsisolerende eigenschappen van fermacell® Gipsvezelplaten.

Statische inzetbaarheid
Dragende houten frameconstructies met fermacell® Gipsvezelplaten zorgen voor stabiliteit. Dankzij de hoge uitstijvende werking kunnen de platen gebruikt worden als schijfwerkende wandpanelen in houtskeletbouw. Daarnaast kunnen ze door veel gewicht worden belast. Afhankelijk van het type bevestiging zijn beugelbelastingen tot 50 kg mogelijk zonder verbinding met de onderconstructie.
     
Toepassing   Scheidingswanden (niet dragend met stalen of houten onderconstructie)
Scheidingswanden (dragend met stalen of houten onderconstructie)
Woningscheidende wanden (dragend en niet dragend)
Brandwerende wanden (dragend en niet dragend)
Geluidsisolerende wanden (dragend en niet dragend)
Prefab gevelpuien (dragend en niet dragend met houten onderconstructie)
Buitenwanden (dragend met houten onderconstructie)
Voorzetwanden/ schachtwanden
Wandbekledingen
Brandwerende en geluidsisolerende plafonds
Plafondbekledingen
Zolderafwerking (bekleding van plafonds, schuine daken en drempels)

2 tal YouTube filmpjes:
https://www.youtube.com/watch?v=tXdOpdVQZpQ

https://www.youtube.com/watch?v=jkhXwEk2ry8
     
PDF Documentatie   Download hier PDF documentatie
Download hier meer PDF documentatie

« vorige pagina