Multiplaat Werkendam De maat in plaat
Multiplaat Werkendam
Ferrandstraat 6-B
4251 LL Werkendam

T (0183) 50 19 40
F (0183) 67 86 40
Multiplaat Werkendam fsc plaatmateriaal
Vraag naar onze gecertificeerde houtproducten

Home » Assortiment » Plaatmateriaal » Cementgebonden / Fermacell / Gips / Brandvertragend plaatmateriaal » Fermacell® gipsvezelplaat met afgeschuinde kant

Fermacell® gipsvezelplaat met afgeschuinde kant

Fermacell® gipsvezelplaat met afgeschuinde kant   Print Print

De Fermacell® Gipsvezelplaten zijn leverbaar met een afgeschuinde kant. Deze platen hebben over een gebied van circa 40 mm een verdiept gedeelte. De fermacell Gipsvezelplaat met Afgeschuinde Kant wordt voor binnenwanden, plafonds en aftimmeringen toegepast.


Kwaliteit   fermacell Gipsvezelplaten bestaan uit gips en papiervezels die beide worden gewonnen uit een recyclingsprocedé van afvalmaterialen. Een homogeen mengsel van deze twee natuurlijke grondstoffen wordt op een computerbestuurde productiestraat na toevoeging van water – zonder andere bindmiddelen – onder hoge druk tot stabiele en reukneutrale platen geperst, gedroogd en op maat gesneden.
     
Afmetingen  PDF:
https://www.fermacell.nl/nl/downloads

     
Dikte(s)   10 mm / 12,5 mm / 15 mm
     
Gewicht   1150 ± 50 kg/m³
     
Overig   Geluidsisolatie
Tests van verschillende instituten hebben de uitstekende geluidsisolerende eigenschappen van fermacell Gipsvezelplaten bevestigd.
In ons constructieoverzicht staan voor de getoonde constructies de door de officiële instituten gemeten geluidsisolatiewaarden vermeld.

Brandwerendheid
fermacell Gipsvezelplaten zijn in de diktes 10 mm, 12,5 mm, 15 mm en 18 mm volgens EN 13501-1 als niet brandbaar bouwmateriaal brandklasse A2-s1d0 ingedeeld.

Rapporten over de brandwerendheid van constructies in het constructieoverzicht van Nederlandse, Belgische en andere Europese testinstanties zijn aanwezig en kunnen, indien gewenst, worden aangevraagd.

Warmte-isolatie/ vochtaccumulatie
Voor warmte-isolatie- en vochtaccumulatieberekeningen voor constructies met fermacell zijn de noodzakelijke rekenwaardes bepaald. De rekenwaarde van de warmtegeleiding voor fermacell Gipsvezelplaten is λR= 0,32 W/mK en het getal voor de diffusieweerstand μ = 13.

Oppervlaktebehandeling
Op fermacell Gipsvezelplaten kunnen zonder problemen tegels, dun structuurpleisterwerk, verflagen en behang worden aangebracht. Bij zeer dunne afwerkingen kan een finishlaag benodigd zijn.

fermacell SlimPanel

Het grote voordeel van deze smallere fermacell AK plaat is dat hij door een persoon kan worden getild en verwerkt, zonder de afspraken in het in het arboconvenant Afbouw en Onderhoud geweld aan te doen. Volgens dat convenant mag iemand vanaf 1 januari 2007 maximaal 25 kilo met twee handen tillen. Een verdiepingshoge gipsvezelplaat met de gangbare breedte van 1,20 meter is zwaarder, de fermacell SlimPanel niet.

De fermacell SlimPanel is niet alleen licht, maar tegelijkertijd ook heel handzaam. Pure winst bij bijvoorbeeld renovatieprojecten, waar bouwers met de standaardbreedte soms nauwelijks uit de voeten kunnen en gangbare arbo-hulpmiddelen voor het verminderen van de fysieke belasting, zoals de platendrager en de platenlift, evenmin kunnen worden gebruikt.

     
Toepassing   Scheidingswanden (niet dragend met stalen of houten onderconstructie)
Scheidingswanden (dragend met stalen of houten onderconstructie)
Woningscheidende wanden (dragend en niet dragend)
Brandwerende wanden (dragend en niet dragend)
Geluidsisolerende wanden (dragend en niet dragend)
Prefab gevelpuien (dragend en niet dragend met houten onderconstructie)
Buitenwanden (dragend met houten onderconstructie)
Voorzetwanden/ schachtwanden
Wandbekledingen
Brandwerende en geluidsisolerende plafonds
Plafondbekledingen
Zolderafwerking (bekleding van plafonds, schuine daken en drempels)

https://www.youtube.com/watch?v=Sf8QCAjVchk
     
PDF Documentatie   Download hier PDF documentatie
Download hier meer PDF documentatie

« vorige pagina