Multiplaat Werkendam De maat in plaat
Multiplaat Werkendam
Ferrandstraat 6-B
4251 LL Werkendam

T (0183) 50 19 40
F (0183) 67 86 40
Multiplaat Werkendam fsc plaatmateriaal
Vraag naar onze gecertificeerde houtproducten

Home » Assortiment » Plaatmateriaal » Cementgebonden / Fermacell / Gips / Brandvertragend plaatmateriaal » fermacell® Powerpanel H2O

fermacell® Powerpanel H2O

fermacell® Powerpanel H2O   Print Print

De fermacell® Powerpanel H2O is uitermate geschikt voor toepassing in ruimtes met hoge vocht- of waterbelasting. Deze cementgebonden wandplaat is honderd procent waterbestendig en voorkomt schimmelvorming. Zwembaden, ziekenhuizen, doucheruimtes, sauna’s, wasstraten, bedrijfskeukens en industriële ruimtes zijn hierdoor in het bijzonder geschikt voor toepassing ervan. De Powerpanel H2O is gemaakt van cementgebonden lichtbeton, afgewerkt met alkali(chloor)-bestendige glasvezelwapening.


Kwaliteit   De fermacell® Powerpanel H2O is een cementgebonden afbouwplaat van lichtbeton met sandwichstructuur; aan weerszijden voorzien van een deklaagwapening van alkalibestendig glasvezelweefsel.
     
Afmetingen   Afmetingen: 1000 x 1200, 2600 x 1200, 3000 x 1200

Meer informatie:
https://www.fermacell.nl/nl/producten/cementgebonden/powerpanel-h2o

YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=TgSDPtwrGPY
     
Dikte(s)   12,5 mm
     
Gewicht   1000 kg/ m³, 12,5 kg/ m²
     
Overig   Binnentoepassingen voor wand en plafond die veel aan vocht zijn blootgesteld, zoals:
Vochtige ruimtes in huiselijke omgeving (badkamers, douches, sauna, wasruimte)
Openbare ruimtes (zwembaden, sanitaire ruimtes, wellnessomgevingen)
Bedrijfsmatige ruimtes (zuivelfabrieken, brouwerijen, grootkeukens, enz.). 
100% water- en vochtbestendig
Drempelvrije afbouw van natte ruimtes
Stabiel en niet brandbaar
Bewerkbaar voor rondingen en gebogen toepassingen
Compleet systeem voor wand, plafond en vloer

Naast de toepassing in natte ruimtes binnen is het plaatmateriaal ook uitermate geschikt in buitentoepassingen. Eén plaat voor alles.

fermacell® Powerpanel H2O - De waterbestendige plaat voor buiten
Ook daar, waar plaatmaterialen het sterkst werken, biedt fermacell de passende oplossing.Voor de bekleding van verlaagde plafonds en in geventileerde gevelsystemen adviseren wij fermacell® Powerpanel H2O. Bij geventileerde vliesgevels kunnen fermacell® Powerpanel H2O-platen naast met een pleistersysteem ook met steenstrips worden afgewerkt. De Europese technische goedkeuring ETA-07/0087 bewijst dat de Powerpanel H2O geschikt is als bouwplaat voor nietdragende scheidingswanden binnen, als beplating van gebouwelementen binnen en buiten, als ondergrond voor gevelpleisterwerk, als ook voor verlaagde plafonds.

Gevelvullende elementen
Voor gisteren (renovatie), nu en in de toekomst, waarbij met een enkele fermacell gipsvezelbeplating aan de binnenzijde in combinatie met glaswol al een brandwerendheid van 30 minuten wordt behaald.
Gevelvullende elementen kunnen aan de buitenzijde worden voorzien van de fermacell® Powerpanel H2O (hoofdstuk 14). Deze afbouwplaat beschermt constructies tegen water, wind, vocht en schimmels, bijvoorbeeld als geventileerde gevelbekleding met stucsystemen of steenstrips.

Toepassingsgebieden buiten
• Als geventileerde gevelbekleding met stucsystemen en steenstrips
• Als bekleding voor verlaagde plafonds
• Voor nieuwbouw en renovatie

Topvoordelen buiten
• Weerbestendig en schimmelresistent
• Veilige toepassing door diverse certificeringen
• Stabiel en robuust, niet brandbaar
• Gering gewicht vergemakkelijkt de verwerking
• Afgestemde systeemcomponenten, bv. stucsystemen

     
Toepassing   De fermacell® Powerpanel H2O is een cementgebonden afbouwplaat van lichtbeton met sandwichstructuur; aan weerszijden voorzien van een deklaagwapening van alkalibestendig glasvezelweefsel. De plaat biedt veel voordelen bij wanden plafondconstructies die veel en vaak aan vocht zijn blootgesteld.
Voor het duurzaam afbouwen van natte ruimtes is de waterbestendige fermacell® Powerpanel H2O een uitstekend idee. Drempelvrijheid in badkamers creëert u eenvoudig met het fermacell® Powerpanel Inloopdoucheelement of met het nieuwe douchegoot element 2.0 inclusief douchegoot. Deze zijn uitstekend te verbinden met het fermacell® Powerpanel Vloerelement TE - een perfect passende totaaloplossing voor vloeren, die niets te wensen overlaat.
     
PDF Documentatie   Download hier PDF documentatie
Download hier meer PDF documentatie

« vorige pagina