Multiplaat Werkendam De maat in plaat
Multiplaat Werkendam
Ferrandstraat 6-B
4251 LL Werkendam

T (0183) 50 19 40
F (0183) 67 86 40
Multiplaat Werkendam fsc plaatmateriaal
Vraag naar onze gecertificeerde houtproducten

Home » Assortiment » Plaatmateriaal » Cementgebonden / Fermacell / Gips / Brandvertragend plaatmateriaal » fermacell® Powerpanel HD

fermacell® Powerpanel HD

fermacell® Powerpanel HD   Print Print

Buitenwandplaten voor de afwerking van buitenwanden bij houtskeletbouw. Ze vervullen een dragende en verstevigende functie en zijn geschikt als ondergrond voor pleisterwerk. Op grond van hun goede brandwerende eigenschappen kunnen ze ook worden ingezet in randconstructies.


Kwaliteit   De Fermacell Powerpanel HD is een cementgebonden, glasvezelversterkte sandwichplaat. De plaat is licht van gewicht door de toeslag van kleikorrels en van gerecycled glasschuuimgranulaat.
     
Afmetingen   1000/2600/3000 mm x 1250 mm

Meer informatie:
https://www.fermacell.nl/nl/producten/cementgebonden/powerpanel-hd

YouTube:
https://youtu.be/S-9dD4zzQkU
     
Dikte(s)   15 mm
     
Gewicht   1000 kg/m3 - 15kg/m2
     
Overig   Geluidsisolatie:
De kwaliteit van de geluidsisolatie van de fermacell HD plaat werd door diverse tests van bijvoorbeeld de MPA in Braunschweig bevestigd. De testberichten kunnen worden opgevraagd.

Brandwerendheid:
De fermacell HD plaat is op basis van de samenstelling uit minerale materialen conform DIN 4102 deel 4, § 2.2.1 als een niet brandbare bouwmateriaal in de bouwstofklasse A1 ingedeeld.
Bij het plaatsen van een HD plaat met een dikte van 15 mm op de buitenkant van de wand en van een fermacell Gipsvezelplaat met een dikte van > 12,5 mm op de binnenkant met een bepaalde dikte isolatie en voldoende gedimensioneerde houten staanders voldoet de constructie aan de eisen van 30 minuten van binnen en 90 minuten van buiten naar binnen. Als aan de binnenkant twee lagen fermacell Gipsvezelplaten (d ≥ 12,5 mm) en een daarbij horende isolatie en houten onderconstructie worden toegepast, dan bereikt de buitenwand de brandwerendheid van 90 minuten, onafhankelijk van de kant waar de brandbelasting optreedt. Deze buitenwandconstructies zijn in de diverse uitvoeringsvormen alsmede de in het kader van de brandveiligheid toegestane voegoplossingen en de details voor de aansluitingen in de brochures fermacell Gebäudeabschlußwände F 90-B / F 30-B en fermacell Innenwände F 90-B / Außenwände F 90-B beschreven.

Warmte-isolatie/ vochtregulatie:
Voor de berekening van warmte-isolatie en vochtregulatie zijn er de noodzakelijke rekenwaarden. De rekenwaarde voor de warmtegeleiding bedraagt bij de fermacell HD plaat λR = 0,40 W/mK en het weerstandsgetal voor diffusie μ = 40 (HD plaat incl. getest voegenbewapeningssysteem en pleistersysteem).

Bescherming tegen weersinvloeden:
Om een duurzame en doelmatige bescherming tegen weersinvloeden van de constructie met fermacell HD platen als buitenbeplanking te bereiken, worden de platenvoegen met de fermacell voegentechniek bewapend en de gehele buitenkant wordt van een goedgekeurd pleistersysteem voorzien.

     
Toepassing   De HD plaat is toepasbaar als gevelbekleding. Bij directe beplating in buitengevelconstructies in houtskelet bouw is de fermacell HD plaat als statisch meedragende/ verstevigende beplanking in te zetten. Tegelijkertijd biedt zij met een direct opgebracht pleistersysteem een duurzame en doelmatige bescherming tegen weersinvloeden.

Door een toeslag van geëxpandeerde kleikorrels en gerecycled glasschuimgranulaat wordt een laag gewicht bereikt, waardoor de verwerking makkelijk is. Toch hebben de fermacell® Powerpanel HD-platen een hoge drukvastheid en buigtreksterkte. Dit komt door een wapening met goedgekeurde alkalibestendige glasvezels.

Om de capillaire indringing van vocht te vermijden en tegelijkertijd de waterdampdoorlaatbaarheid te behouden, zijn de fermacell® Powerpanel HD-platen al bij de productie waterafstotend gemaakt.

     
PDF Documentatie   Download hier PDF documentatie

« vorige pagina